Rwanda februari 2022

Eindelijk is het zover: een team van vrijwilligers is weer op weg naar Rwanda. Lees wat ze daar gaan doen!

We mogen weer naar Rwanda!

Het is alweer twee jaar geleden dat we ons laatste werkbezoek aan Rwanda plots moesten afbreken vanwege het coronavirus. Vooral in die periode was het zowel in Nederland als in Rwanda enorm hard werken om zorg te bieden aan mensen die met COVID-19 besmet waren. Ook was er weinig over dit virus bekend. In overleg met het ziekenhuis in Kibogora is toen besloten om onze activiteiten tijdelijk op te schorten totdat er sprake was van enige rust in beide landen.

En nu is het eindelijk zover: een team van vrijwilligers is weer op weg naar Rwanda. Het team dat naar Rwanda reist, voor 3 weken, bestaat dit keer uit Helma Hofland en Lodewijk Schelfhout (Maasstad Ziekenhuis) én Margriet Vaessen en Simon de Jong (Zorgpartners Midden-Holland).

Wat gaat het team onder andere in Rwanda doen?

 

  • Klinische lessen verzorgen, begeleiden en trainen van zorgpersoneel
  • Interne trainers van het Kibogora Ziekenhuis helpen in het zelfstandig les gaan geven
  • Versterken van de teamsamenwerking en de samenwerking met andere disciplines
  • Start maken van het opstellen van een (online) opleidingsprogramma, met het doel dit te accrediteren én uiteindelijk toewerken naar de overname van het scholingsprogramma door medewerkers van Kibogora ziekenhuis en opleidingsschool
  • Mogelijkheden onderzoeken of medewerkers van de regionale gezondheidscentra aan het (online) opleidingsprogramma willen deelnemen

Dankzij onze donateurs kunnen wij het zorgpersoneel in het Kibogora Hospital begeleiden en trainen. Maar ook andere activiteiten zoals het opleidingsprogramma opstellen waarmaken. Dit is nodig omdat we op die manier de zorgverleners veilige zorg van hoge kwaliteit kunnen bieden. En dat leidt tot het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en in sommige gevallen zelfs tot het redden van levens. Lees meer over ons werk en hoe jij kan bijdragen.